Senatorul USR Irineu Darău: ”Un milion de copii ar fi trebuit să primească zi de zi masă caldă. Încă o promisiune în plus încălcată de guvernul Ciolacu.”

Senatorul USR de Brașov, Irineu Darău, acuză Guvernul PSD-PNL că și-a încălcat cele mai multe promisiuni făcute profesorilor și elevilor.

Senatorul USR Irineu Darău, care este și membru în comisia pentru învățământ din Senat, atrage atențo că scoala a început acum două luni și un milion de copii care ar fi trebuit să primească zi de zi masă caldă, nu au avut parte decât de promisiuni neonorate.
 
Irineu Darău: Şcoala a început acum două luni. Copiii nu au primit masa caldă. Au primit alte promisiuni. Tot pentru fotografie, acum li se dau rechizite. Mai mult de 400 000 de beneficiari ar trebui să primească vouchere educaţionale pentru achiziţionarea de rechizite şi haine. La două luni după ce a început şcoala. Cu ce au scris copiii din familii fără posibilităţi până acum? Cu ce s-au îmbrăcat? Câţi au renunţat la şcoală?”
 
In declarația sa politică, senatorul USR de Brașov, Irineu Darău arată că ordonanţa de urgenţă prin care se acordă tichete educaţionale a trecut de Senat, dar Guvernul nu a fost în stare să spună de ce suma totală alocată programului e mult mai mică decât produsul dintre numărul de beneficiari şi suma per beneficiar, adică guvernul promite și apoi nu-l mai interesează, în timp ce Românii se întreabă unde sunt banii care ar fi trebuit să ajungă la ei.
 
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
”Guvernul României are telefonul închis şi nu se află în aria de acoperire
 
Şcoala a început acum două luni. Un milion de copii ar fi trebuit să primească zi de zi masă caldă. Aşa scrie în lege. Dar ce mai înseamnă o lege în plus încălcată de guvernul Ciolacu!? Ce mai înseamnă milioane de speranţe călcate populist în picioare?
 
Politica de azi a Guvernului se reduce la o singură idee, aceea de a aşeza cadrul pentru fotografia în care apare Marcel Ciolacu. După el, potopul! Tot ce contează e fotografia. 
 
Şcoala a început acum două luni. Copiii nu au primit masa caldă. Au primit alte promisiuni. Tot pentru fotografie, acum li se dau rechizite. Mai mult de 400 000 de beneficiari ar trebui să primească vouchere educaţionale pentru achiziţionarea de rechizite şi haine. La două luni după ce a început şcoala. Cu ce au scris copiii din familii fără posibilităţi până acum? Cu ce s-au îmbrăcat? Câţi au renunţat la şcoală?

Ordonanţa de urgenţă prin care se acordă aceste tichete educaţionale a trecut de Senat. Guvernul a fost incapabil să spună de ce suma totală alocată programului e mult mai mică decât produsul dintre numărul de beneficiari şi suma per beneficiar. Dar nu este greu de ghicit de ce este aşa! Guvernul promite şi apoi, când trebuie să treacă la fapte, nu mai răspunde la telefon. La propriu, nu este o metaforă.
 
Amendamentele USR prin care solicitam să se înfiinţeze un call-center ca mecanism de suport şi feed-back au fost respinse. Și aceste vouchere sunt gestionate de MIPE, care este la al doilea experiment cinic din această categorie. Primul este programul “Sprijin pentru România” cu două milioane şi jumătate de beneficiari pe hârtie, oameni care trebuie să primească 250 de lei o dată la două luni. La numărul de telefon pus la dispoziţie de minister nu răspunde nimeni niciodată. 
 
Zeci de mii de beneficiari nu primesc banii pe carduri la timp sau deloc. Cetăţenii cei mai vulnerabili sunt plimbaţi între autorităţi care ridică din umeri neputincioase. Toate degetele arată către MIPE, care cu nesimțire nici nu răspunde la telefon.
 
Românii se întreabă, pe bună dreptate, unde sunt banii care ar fi trebuit să ajungă la ei.
La Masă Caldă, între ordonanţa de urgenţă şi hotărârea de guvern au dispărut patru milioane de porţii. La voucherele educaţionale, între ce spune Guvernul şi ce face Guvernul ies lipsă o sută de mii de beneficiari. La tichetele sociale zeci de mii de beneficiari sunt întârziați sau lăsați de tot pe dinafară.
 
Telefonul Guvernului este închis pentru români. Şi, aşa cum vedem din proiectul de lege a pensiilor, promisiunile Guvernului sunt în afara ariei de acoperire.”
 


Go to top