Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicat de presă

Comisia pentru comunitățile de români din afara țării 2 - 4 martie 2019

În perioada 2-4 martie 2019, o delegație a Comisiei pentru comunitățile de români din afara țării, reprezentată de domnul senator Dan Manoliu, vicepreşedintele Comisiei și domnul senator Hadârcă Ion, membru al Comisiei a efectuat o vizită de lucru în Republica Federală Germania. Membrii Comisiei au participat la acest eveniment organizat de Asociația ”Dacia” din Nürenberg, la invitaţia Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Tema principală a evenimentului a fost promovarea valorilor românești în Germania, cu participarea tuturor asociaților și parohiilor românești din zonă.   
 
Astfel, în data de 2 martie a.c. membrii Comisiei au avut întâlniri de lucru cu membri ai comunităţilor de români din Republica Federală Germania, la sediul Centrului cultural româno-german “Dumitru Dorin Prunariu” din Nürenberg. Cu acestă ocazie a fost apreciată activitatea diversă şi complexă a Centrului în susţinerea valorilor româneşti şi promovarea identităţii naţionale. Au fost dezbătute problemele cu care se confruntă românii aflaţi în Republica Federală Germania şi au fost propuse soluţii şi sugestii pentru întărirea dialogului şi colaborării cu structurile guvernamentale şi culturale din ţară.
 
La această întâlnire au luat parte: doamna Lilla Debelka, secretar de stat în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, domnul deputat Radu Nicolae Sebastian, secretar al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din Camera Deputaţilor, domnul deputat Matei Adrian Dobrovie, membru al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, reprezentanţi mass media din România, reprezentanţi ai administraţiei locale – Primăria din Nürenberg.
 
Duminică, 3 martie 2019, invitaţii au luat parte la slujba religioasă de la Parohia “Sfântul Mucenic Dimitrie” din Nurenberg şi la acţiunile Asociaţiei comunităţii româneşti “Dacia” din Republica Federală Germania, în contextul festivalului Faschingszg 2019 organizat de Primăria Nürenberg.
 
Vizita s-a încheiat în data de 4 martie a.c. cu întâlnirea la Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale și de Nord cu ÎPS Dr. Serafim Joantă, Mitropolit pentru Germania, Europa Centrală şi de Nord
 

Go to top