Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicat de presă

Miercuri, 29 iunie 2016

În urma atacului terorist produs ieri seară pe un terminal al Aeroportul Internațional Atatürk din Istanbul, soldat cu uciderea a cel puțin 36 de persoane și rănirea a 147, în calitate de președinte al Comisiei pentru cultură și media a Senatului României, adresez familiilor greu încercate ale victimelor adâncul regret și solidaritatea cu poporul Republicii Turcia, stat cu care România dezvoltă un Parteneriat Strategic dinamic, fundamentat pe interesele comune ale celor două ţări, la nivel bilateral, regional şi internaţional.

Condamn cu fermitate noul act terorist, parte a unei serii de atacuri a cărei țintă o constituie civilii nevinovați, turci sau străini, indiferent de confesiune, acțiuni criminale operate, cu lașitate, pe teritoriul Republicii Turcia de către grupări teroriste încă neidentificate.

Reafirm necesitatea luptei conjugate și hotărâte, la nivel internațional, împotriva radicalismului și a terorismului, România fiind parte activă a acestui efort. 
Go to top