Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Relaţii internaţionale - Activităţi multilaterale

Reuniunea și Vizita de studiu cu tema „Parlamentarii, al patrulea pilon în realizarea Agendei 2030: populație, securitate alimentară, sănătate sexuală și reproductivă” (Accra, 8-10 august 2018)

La invitația Asociației Asiatice pentru Populație și Dezvoltare (APDA), dl senator Florian-Dorel Bodog, președintele Subcomisiei pentru Populaţie şi Dezvoltare, membru al Comisiei pentru sănătate publică, a participat la Reuniunea și Vizita de studiu cu tema „Parlamentarii, al patrulea pilon în realizarea Agendei 2030: populație, securitate alimentară, sănătate sexuală și reproductivă” (Accra, 8-10 august).
 
Activitățile au fost organizate de APDA în colaborare cu Parlamentul din Ghana. Dezbaterile au fost plasate în contextul preocupărilor parlamentelor privind implementarea Agendei ONU 2030 pentru Dezvoltare Durabilă și au pus accentul pe: securitatea alimentară și durabilitatea mediului; investiția în tineri și egalitatea de gen; acoperirea universală de sănătate și sănătatea reproductivă și sexuală; rolul parlamentarilor în asigurarea transparenței, răspunderii și bunei guvernanțe.
 
În cadrul sesiunii cu tema Inițiative legislative în sprijinul ODD, dl senator Bodog a susținut, în calitate de vorbitor principal, o prezentare a activității legislative a Parlamentului României în domeniul sănătății, evidențiind importanța acesteia în promovarea obiectivelor naționale ale dezvoltării durabile.
 
Cu ocazia vizitei de studiu, au fost organizate întâlniri la Universitatea din Ghana, Spitalul Ridge, Centrul de formare Afiyena Youth Leadership s.a.
 

 
Go to top