Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către senatorul Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene a Senatului, a E.S. Rim Kap-soo, ambasadorul Republicii Coreea la București

Senatorul Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene a Senatului României, l-a primit marți, 28 iunie a.c., pe E.S. Rim Kap-soo, ambasadorul Republicii Coreea la București.
Președintele Comisiei pentru afaceri europene a Senatului a urat succes ambasadorului Republicii Coreea la București în îndeplinirea mandatului său și a confirmat importanța reluării și intensificării relațiilor bilaterale, la nivelul comisiilor permanente de specialitate și a Grupurilor de prietenie din cadrul celor două Parlamente.
Cele două părți au abordat subiectul Summit-ului NATO de la Madrid, unde se va dezbate Noul Concept Strategic al Alianței, în acest context fiind menționată și întâlnirea celor doi președinți ai celor două state, în cadrul reuniunii formale a Consiliului Nord-Atlantic, unde președintele Republicii Coreea participă în calitate de invitat.
Oficialul român a menționat valorile comune care unesc cele două popoare, precum și parcursul similar de la dictatură la democrație pe care acestea    le-au parcurs.
În cadrul discuțiilor au mai fost abordate și alte subiecte precum: schimbul de experiență cu partea coreeană în domeniul învățământului vocațional, care să răspundă nevoilor concrete de educație pe plan intern, proiecte bilaterale in domeniul apărării, al infrastructurii, energiei și educației. De asemenea, a avut loc un schimb de opinii asupra războiului din Ucraina și implicațiile pe care le are asupra securității regionale, importanța strategică a Mării Negre pentru securitatea euroatlantică și consolidarea pe termen lung a posturii aliate de descurajare și apărare pe Flancul Estic.
 
 Go to top