Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicat de presă

 
      Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor a organizat, la inceputul lunii iunie în cadrul ședinței comisiei, o prezentare online cu scopul de a dezbate importanța procesului de digitalizare pentru stimularea economiei, dar și pentru dezvoltarea industriilor vitale in era post-pandemică, cum ar fi sănătatea, educația, agricultura și transporturile.
      Analiza econometrică a impactului economic al virusului SARS-CoV din anul 2003 indică faptul că țările cu o infrastructură de conectivitate mai dezvoltată au atenuat aproximativ 75% din pierderile economice asociate care au rezultat din măsurile luate pentru controlul răspândirii acestuia. Analiza datelor privind impactul descendent al COVID-19 asupra PIB-ului, indică faptul că economiile cu un grad mai mare de digitalizare vor suferi mai puține daune economice pe termen lung. 
      La finalul ședinței, reprezentanții companiei Huawei României au prezentat un istoric al tehnologiilor de comunicații mobile 1G/2G/3G/4G, au explicat rolul tehnologiei în contextul redresării economiei naționale și au prezentat o serie de soluții și propuneri de urmat in acest sens, pe termen scurt și mediu precum:
1. Susținerea industriei IT&C pentru grăbirea procesului de digitalizare, ce va genera beneficii conform WTO - ”1 dolar investit in industria IT&C se traduce în 20 de dolari pentru PIB”.
2. Dezvoltarea conexiunii de bandă largă va conduce la răspândirea digitalizării în zonele rurale sau cele cu acces limitat, ajutând astfel la o îmbunătățire majoră a serviciilor de sănătate și educație, în aceste zone.
3. Adoptarea de bune practici tehnologice, cu accent pe accelerarea procesului de adoptare și implementare a standardului 5G, tehnologie care va reprezenta baza pentru aplicații viitoare în zona de sănătate, educație, infrastructură digitală.
4. Servicii digitale de calitate superioară disponibile oricând, oriunde și oricum care vor  îmbunătăți calitatea comunicării și a serviciilor online și, desigur, vor reduce costurile.
       Securitatea cibernetică și integritatea companiilor implicate in implementarea tehnologiei 5G sunt, de asemenea, aspecte deosebit de importante. În acest context, setul de instrumente al UE pentru securitatea rețelelor 5G vine cu o serie de recomandări în procesul de implementare 5G, compania Huawei este dispusă să garanteze transparența în colaborare și securitatea soluțiilor 5G oferite.
 

 
 



Go to top