Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea președintelui Senatului, Nicolae Ionel Ciucă, cu delegația Comitetului Permanent pentru Securitate și Politică Externă din Parlamentul Mongoliei condusă de către Enkh-Amgalan Byambasuren, președintele comisiei

Președintele Senatului, Nicolae Ionel Ciucă, a avut astăzi, 21 februarie a.c. o întrevedere cu delegația Comitetului Permanent pentru Securitate și Politică Externă din Parlamentul Mongoliei condusă de Enkh-Amgalan Byambasuren, președintele comisiei.
 
Înaltul demnitar român le-a urat bun venit distinșilor oaspeți, comunicându-le că România continuă să prezinte un interes puternic pentru relansarea dialogului politic, pentru consultări periodice, precum și pentru susținerea, deschiderea și amplificarea cooperării sectoriale în diferite domenii.
 
Președintele Senatului și-a manifestat intenția ca cele două părți să implementeze proiecte specifice pentru a capitaliza potențialul existent în domenii cum ar fi agricultura (zootehnie, medicină veterinară și vaccinare, managementul apei), explorarea și exploatarea resurselor minerale, gestionarea dezastrelor și crizelor, precum și formarea resurselor umane în domeniile menționate mai sus.
 
Pe agenda discuției s-au mai aflat și subiecte referitoare la întărirea cooperării în domeniul protecției civile și asistenței medicale de urgență; în domeniul transporturilor, precum și construcția de rafinării, existând o recunoaștere la nivel mondial a expertizei României în proiectarea și construirea rafinăriilor de petrol, precum și în găsirea de soluții tehnice pentru transportul țițeiului sau al produselor petrochimice la temperaturi scăzute.
 



Go to top