Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea președintelui Senatului, Nicolae-Ionel Ciucă, cu viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană al Republicii Moldova, doamna Cristina Gherasimov

Președintele Senatului, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut marți, 13 februarie a.c. o întrevedere cu doamna Cristina Gherasimov, viceprim-ministru pentru integrare europeană al Republicii Moldova.
 
Înaltul demnitar român i-a urat bun venit doamnei viceprim-ministru în prima vizită externă de la preluarea mandatului, exprimându-și convingerea că va contribui și din această postură la demersurile de transformare a Republicii Moldova conform principiilor și valorilor europene, de a proiecta stabilitate și de a asigura securitate pentru Chișinău în fața presiunilor externe.
 
Președintele Senatului și-a manifestat deplina încredere în eforturile depuse de doamna Președintă Maia Sandu, de Guvern și de Parlament, pentru îndeplinirea obiectivelor de reformă, dezvoltare și de transformare a R. Moldova într-un partener de încredere la nivel european și internațional.
 
Nicolae Ionel Ciucă: „Sprijinul nostru constă în pregătirea cadrului de negocieri dintre Chișinău și Bruxelles, identificarea de specialiști care pot sprijini buna funcționare a administrației publice de peste Prut și o pregătire a unei agende de reforme necesare.
Apreciem adoptarea recentă a Planului de acțiuni pentru aderarea Republicii Moldova la UE și încurajăm implementarea măsurilor cu care guvernul de la Chișinău s-a angajat în fața Comisiei Europene, în această fază a procesului de aderare.”
 



Go to top