Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea președintelui Senatului, Nicolae-Ionel Ciucă, cu viceprim-ministrul, ministru al afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, domnul Mihai Popșoi

Președintele Senatului, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut astăzi, 6 februarie, o întrevedere cu domnul Mihai Popșoi, viceprim-ministru, ministru al afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova.
 
Înaltul demnitar român a apreciat faptul că prima vizită oficială externă a domnului Mihai Popșoi este la București, exprimându-și dorința de a continua dialogul special dintre România și Republica Moldova, la aprofundarea căruia domnul viceprim-ministru a contribuit semnificativ din poziția ocupată anterior, cea de prim-vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova.
 
În ultimii doi ani, Republica Moldova, puternic sprijinită de România, a reușit să obțină decizii istorice privind agenda europeană: obținerea statutului de stat candidat la UE, în iunie 2022, respectiv a deciziei de deschidere a negocierilor de aderare la UE, în decembrie 2023.
 
Președintele Senatului și-a exprimat convingerea că parlamentarii români vor fi în continuare extrem de convingători și angajați în sprijinul Republicii Moldova, obiectivele imediate, în această etapă fiind o​pregătirea terenului pentru lansarea oficială a negocierilor de aderare și organizarea primei Conferințe Interguvernamentale, precum și menținerea activă a tematicii Republicii Moldova pe agenda UE.
 
Nicolae-Ionel Ciucă: ”Am reiterat susținerea noastră pentru parcursul european al Republicii Moldova, inclusiv pe linia cooperării parlamentare. În contextul războiului din Ucraina, autoritățile de la Chișinău au gestionat în mod profesionist numeroasele provocări de destabilizare a statului și l-am asigurat pe domnul ministru că securitatea Republicii Moldova rămâne o prioritate pentru România.Rămânem angajați să finalizăm proiectele comune importante de energie și transport, care ajută Republica Moldova să se conecteze la Europa.”



Go to top