Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea președintelui Senatului, Nicolae-Ionel Ciucă, cu E.S. dna Evangelia Grammatika, ambasadorul Republicii Elene la Bucureşti

Președintele Senatului, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut astăzi, 27 februarie a.c., o întrevedere cu E.S. Evangelia Grammatika, ambasadorul Republicii Elene la Bucureşti.
 
Înaltul demnitar român a adresat părții elene aprecierile sale cu privire la dinamica excelentă a contactelor bilaterale, o consecință a unei prietenii de lungă durată. Între cele două țări există o compatibilitate remarcabilă pe obiective din diverse domenii prioritare la nivel regional, atât cele ce țin de cooperarea în cadrul UE, cât și NATO.
 
De asemenea, a fost subliniată importanța sprijinului constant și activ al Greciei în procesul de aderare a României la spațiul  Schengen, precum și la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).
 
Pe agenda discuției s-au aflat și subiecte ce țin de domeniul economic, Republica Elenă fiind unul dintre cei mai relevanți parteneri comerciali ai României din UE. Relațiile comerciale sunt în creștere, în primele 11 luni ale anului 2023 valoarea acestora înregistrând 2,69 miliarde de euro.
 
Nicolae-Ionel Ciucă: „Cooperarea economică dintre țările noastre se poate extinde. De exemplu, în domeniul energetic și în materie de transporturi există deja un interes spre o mai bună interconectare regională. De asemenea, am reiterat sprijinul comun pentru Ucraina în fața agresiunii ruse, pentru găsirea unei soluționări pașnice a situației din Gaza, dar și pentru extinderea Uniunii Europene în regiune.”



Go to top