Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

USR cere încetarea lucrărilor Comisia de anchetă privind alegerile din 26 mai deoarece o consideră ”inutilă”

USR cere încetarea activității Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile din 26 mai deoarece consideră că activitatea ei este o pierdere de timp. Scopul PSD și ALDE nu este ca prin această comisie să se afle adevărul despre blocarea, cu bună știință, a votului românilor din Diaspora, ci să-și justifice înfrângerea în fața propriului electorat.  PSD și ALDE nu vor să înțeleagă că nu pot acuza „fraudarea” unor alegeri pe care, de altfel, chiar ele le-au organizat. Autoritatea Electorală Permanentă a fost condusă până în această primăvară de un membru marcant ALDE, dl Daniel Barbu, și apoi de dl Constantin-Florin Mitulețu – Buică – PSD, Ministerul de Externe, de dl Teodor Meleșcanu – ALDE, Ministerul de Interne, de D-na Carmen Dan, PSD.
”Este inutil ca această comisie să-și mai continue lucrările, în condițiile în care reprezentanții tuturor instituțiilor chemați la audieri au spus, fără nicio excepție, că la alegerile din 26 mai 2019 nu s-au înregistrat fraude electorale. Așa-zisa comisie de anchetă nu este nimic altceva decât un circ ieftin servit electoratului PSD de doamna deputat PSD Olguța Vasilescu. Nu poți să fii serios să ceri verificarea unui program dezvoltat de o instituție a statului cu una dezvoltată de ”experți independenți” dar votați de partide. Ar mai rămâne ca grupul experți să fie condus de Sebi Ghiță pentru ca absurdul situației să fie complet” spune senatorul USR de Diaspora, Radu Mihail.
USR consideră că o eventuala investigare a corectitudinii alegerilor ar trebui sa se concentreze pe aflarea motivelor penrru care zeci sau sute de mii de romani din strainatate nu au putut să voteze, pentru ca acest lucru a influemtat cu adevarat rezultatul alegerilor
Dar toate propunerile USR de amendare a obiectivelor Comisiei au fost respinse, prin vot, de coaliția PSD-ALDE încă de la prima ședință.Toate propunerile USR de amendare a obiectivelor Comisiei au fost respinse, prin vot, de coaliția PSD-ALDE încă de la prima ședință.
 
 



Go to top