Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea președintelui Senatului, Nicolae-Ionel Ciucă, cu doamna Małgorzata Kidawa-Błońska, Mareșalul Senatului Republicii Polone

Președintele Senatului, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut, astăzi, 18 martie a.c., o întrevedere cu doamna Małgorzata Kidawa-Błońska, Mareșalul Senatului Republicii Polone.
 
Înaltul demnitar român i-a transmit înaltului oaspete aprecierile sale cu privire la cooperarea dinamică dintre România și Polonia, la nivel NATO și UE, precum și în formate regionale – Inițiativa celor Trei Mări, Formatul București 9 și trilateralele România – Polonia – Turcia și România-Spania-Polonia.
 
De asemenea, Nicolae-Ionel Ciucă i-a mulțumit omoloagei sale pentru acceptarea invitației de a efectua o vizită oficială în România, contribuind la dinamizarea dialogului pe dimensiune parlamentară, într-un moment extrem de important, dată fiind dinamica geopolitică și numeroasele provocări pe multiple paliere, pentru regiunea noastră și în plan internațional.
 
Președintele Senatului și-a manifestat deplina încredere că România și Polonia rămân parteneri și aliați de încredere, împărtășind evaluări comune asupra riscurilor de securitate în regiune.
 
Nicolae-Ionel Ciucă: „Avem multe în comun, România și Polonia fiind țări care au suferit în perioada comunistă, au traversat o tranziție greoaie, iar acum performează în Uniunea Europeană. Și provocările prezentului sunt asemănătoare: șantajul energetic rusesc, amenințările Moscovei și efectele războiul din Ucraina.
Președinta Senatului polonez m-a asigurat că Varșovia ne sprijină necondiționat în procesul de aderare deplină la Spațiul Schengen și la OCDE. Am apreciat, de asemenea, susținerea fermă pe care Polonia o acordă parcursului european al Republicii Moldova și al Ucrainei.”
 



Go to top