Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicat de presă

Senatorul USR Nicu Fălcoi va solicita punerea la dispoziţia Comisiei pentru apărare a contractului privind achiziţionarea transportoarelor Pirania

În timpul audierilor din cadrul Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a viitorului ministru al apărării, Senatorul USR Nicu Fălcoi a anunțat că va cere Președintelui Senatului  punerea la dispoziţia Comisiei pentru Apărare a contractului privind achiziţionarea de transportoare blindate Pirania 5 precum şi a raportului Curţii de Conturi privind derularea acestui contract.
Nicu Fălcoi și-a motivat intenția prin faptul că o cerere similară adresată Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță natională din Senat nu a primit votul pozitiv și că există suspiciuni cu privire la unele nereguli privind derularea contractulului.
Nicu Fălcoi, senator USR: ”Se pare că lucrurile nu sunt tocmai ce ar trebui să fie în acest contract. Dovadă stă şi faptul că, deşi cererea mea a fost făcută în urmă cu trei luni de zile, până acum a tot fost amânată de către colegii de la PSD, iar la ultima şedinţă a Comisiei de apărare, aceştia s-au abţinut toţi, prin urmare nu s-a decis să se pună la dispoziţia comisiei cele solicitate de către mine. Nu pot să cer direct acest contract, chiar dacă fac parte din Comisia de apărare, chiar dacă am acces la secret de stat de importanţă deosebită, chiar dacă am şi un certificat ORNISS de top secret cosmic NATO. Nu pot doar eu, ca simplu senator, să fac această cerere, se poate face doar prin intermediul celor doi preşedinţi - al Comisiei de apărare sau al Senatului. "
Nicu Fălcoi este militar de carieră, fost pilot pe avioane de luptă.
 

Go to top