Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președintele Senatului, dl Călin Popescu-Tăriceanu, a E.S. dl Hitoshi Noda, ambasadorul Japoniei în România– miercuri, 8 mai 2019

Președintele Senatului României, dl Călin Popescu-Tăriceanu, l-a primit miercuri, 8 mai a.c., pe E.S. dl Hitoshi Noda, ambasadorul Japoniei în România, în vizită de prezentare. Președintele Senatului l-a felicitat pe noul ambasador pentru numirea în funcție și i-a urat succes în exercitarea mandatului, asigurându-l de întregul sprijin pentru dezvoltarea relațiilor româno-japoneze.
            Dl Călin Popescu-Tăriceanu s-a referit la vizita în România, în februarie 2018, a prim-ministrului Shinzo Abe și la importanța acestui eveniment în relația bilaterală pentru aprofundarea și diversificarea legăturilor politice și economice dintre România și Japonia, luând în considerare proiectele de mare însemnătate aflate în derulare și potențialul de cooperare încă neexplorat, inclusiv în domeniul dezvoltării unor proiecte fanion în parteneriat public-privat.
            Președintele Senatului a menționat relevanța deosebită pentru evoluția relațiilor dintre România și Japonia a încheierii în 2018 a două acorduri între Japonia și Uniunea Europeană, Acordul de Parteneriat Economic, intrat în vigoare la 1 februarie 2019, și Acordul de Parteneriat Strategic, al cărui proces de ratificare urmează să fie inițiat, în perioada următoare, în Parlamentul României.
            Președintele Senatului l-a felicitat pe noul ambasador cu prilejul recentei sărbătoriri a succesiunii la „tronul crizantemei”, ca început al unei noi ere imperiale în Japonia și a evocat cu gratitudine prietenia pe care Majestățile Imperiale Emerite și familia imperială japoneză o au pentru România.
 



Go to top