Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

PSD si UDMR, scut pentru sinecurile pseudo-Academiei Oamenilor de Știință din România

Propunerea legislativă a USR privind modificarea Legii nr.31/2007 de reorganizare şi funcţionare a Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România a primit aviz negativ din partea Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital astfel încât această sursă de sinecuri să se poată finanța numai din surse proprii și nu numai din bani de la buget.
Senatoarea USR Ramona Dinu, membră a Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital: ”O simplă analiză a paginii de web a AOSR este mai mult decât elocventă pentru a demonstra că aportul acestei  Academii la cercetarea științiifică din România este nul. Milioane de euro se duc pe plata salariilor și organizarea unor simpozioane cu aere de sindrofie fără nicio valoare științifică, în timp ce adevărata cercetare științifică românească este privată de fonduri. Dacă ar fi adus plus-valoare, AOSR nu ar fi trebuit să aibă probleme în a obține finanțări din partea companiilor – private sau de stat – atât pentru proiectele de cercetare cât și pentru plata salariilor”.
Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital a dat un aviz negativ propunerii USR, senatorii PSD și UDMR s-au abtinut iar cei de la PNL nu au participat la vot.
 



Go to top