Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

24 MAI, Seminar “ Politia nationala şi Legislatia Spaniolă în faţa Violenţei împotriva femeilor”

Miercuri, 24 mai, Institutul Cervantes a găzduit Seminarul cu tema “ Politia nationala şi Legislatia Spaniolă în faţa Violenţei împotriva femeilor”, organizat de Ambasada Spaniei din Romania în parteneriat cu Comisia pentru Egalitate de Șanse între Femei și Barbați a Camerei Deputaților, reprezentată de Oana Bîzgan, preşedinte; ANES, reprezentată de Grațiela Drăghici, Secretar de Stat și Rețeaua pentru Prevenirea și Combaterea Violenței Împotriva Femeilor, reprezentată de Mihaela Săsărman, președinte. 
Evenimentul a fost moderat de Pedro Arostegui, adjunctul şefului Misiunii diplomatice spaniole care a transmis mesajul Ambasadorului Ramiro Fernandez Bachiller.
În cadrul semninarului, doamna Inspector Sef Elena Palacios de la Poliția Spaniolă a prezentat organizarea şi competenţele Unităţii pentru Familie și Femei (UFAM) din cadrul Poliției Naționale, instituţie care se ocupă cu activităţi de prevenire, investigare şi combatere, precum şi măsurile legislative, măsurile pentru protecţia acordată victimelor, protocolul de colaborare dintre factorii de decizie, manualele pentru poliţiştii care lucrează cu victimele violenţei.
La finalul prezentării, participanţii au adresat întrebări reprezentantei poliţiei spaniole despre soluţiile şi modalităţiile concrete pe care le-au adoptat partenerii spanioli pentru scăderea numărului de victime ale violenţei în familie, despre soluţiile legislative adoptate, precum şi despre procedurile pe care le întreprind factorii implicaţi în prevenirea şi combaterea fenomenului: poliţie, judecătorie, precum şi despre rolul organizaţiilor neguvernamentale în sprijinirea victimelor violenţei.
La eveniment au participat femei parlamentar de la PSD, PNL, USR, reprezentanţi ai Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale- ANES, Ministerului de Interne, Ministerului Justiţiei, reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale care desfăşoară activităţi în domeniul prevenirii şi combaterii violenţei în familie, specialişti în problematica de gen.



Go to top