Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicat de presă

Săptămâna Senatorilor USR 13 -19 mai 2019

Săptămâna senatorilor USR 
Adrian Wiener
România intră în zona ‘opțiunii nucleare’ a Comisiei Europene.
 
Comisia Europeană va declanșa procedura ‘Cadrul UE pentru statul de drept’ – procedură premergătoare declanșării articolului 7 din Tratatul de Funcționare aceasta devenind operațională atunci când există ‘amenințări sistemice’ la adresa statului de drept într-un stat membru.
 
Vezi articol
 
Allen Coliban
 
Brasovul se sufoca!
Sunt senator, membru al Comisiei pentru Mediu. De peste un an de zile documentez și îți explic problemele cu calitatea aerului din Brașov. Am fost primul om politic care a adus în discuția publică sursa mirosurilor din Brașov, ca fiind groapa de gunoi “ecologică” din cartierul Triaj. Am prezentat public dovezile adunate și am expus vinovații.
Vezi articol
 
George Edward Dircă
 
Secția specială o instituție inutilă și ineficientă
 
În urma cu câteva zile Șeful Sectiei Speciale (SS) a fost numit judecator CCR de plenul Camerei Deputatilor. Tot atunci el a căpătat si o imunitate absolută pentru urmatorii 9 ani. Dacă nu știați, judecătorii CCR nu numai că încaseaza venituri exorbitante și cumulează pensia cu salariul dar beneficiează de imunitate și pot fi urmăriți penal doar cu votul a ⅔ din totalul judecătorilor constituționali.
 
Vezi articol
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Silvia Dinică
 
Campania Dăm startul în viaţă.
Prematurii născuți la 22 de săptămâni au 6% șanse de a supraviețui, iar la 23 - 26%. Aceste ființe minuscule, de nici măcar 1 kg, și părinții lor au nevoie de tot sprijinul posibil în primele luni de viață. Un ecograf nou este foarte scump, dar poate face diferența între viață și moarte.Pentru ei alerg iarăși la Maratonul de la Sibiu, pe 1 iunie, pentru a susține campania Dăm startul în viaţă. Alerg pentru dotarea cu echipamente de ultimă generație a secției de neonatologie de la Maternitatea Sibiu.
Vezi articol
 
 
   
O lege scrisă prost, fără claritate și cu erori grosolane.
O lege cu un „potențial ridicat de a crea o tulburare însemnată întregului mecanism”.Așa descrie Curtea Constituțională legea pensiilor cu care Lia Olguța Vasilescu și Liviu Dragnea au încercat să-i păcălească pe români.
Articol integral
 
Cristian Ghica
 
Cei care comit violuri și fapte de agresiune sexuală vor fi trecuți într-un registru național de evidență!
Este un proiect la care am participat și la care țin foarte mult. Am avut ocazia susțin acest proiect, în calitate de co-inițiator, la votul final din cadrul Senatului. Legea a fost votată astăzi la Cameră și va merge la promulgare. Sunt convins că acest pas va însemna un control mai strict și o incidență mai scăzută a contravențiilor și a infracțiunilor sexuale.
Vezi articol
 
 
 
 
 
 
 
Radu Mihail
 
461 de cetățeni români au renunțat la cetățenia țării noastre în 2018
 
În total, 3200 de compatrioți au renunțat la cetățenia română în această perioadă, potrivit răspunsului primit de la ministerul Justiției în urma unei interpelări.
Autoritatea Națională pentru Cetățenie a aprobat, în această perioadă, 1642 de cereri de renunțare la cetățenia română pentru cetățenia Austriei, 575 de cereri de renunțare în favoarea cetățeniei Olandei și 298 de cereri de renunțare în favoarea cetățeniei Norvegiei.
 
Vezi articol
 
 
Dan Lungu
 
Fonduri suplimentare pentru vizita Papei Francisc în România
 
În vederea asigurării unei transparențe a cheltuirii banilor publici, Senatorul USR Dan Lungu a adresat o întrebare directorului Direcției Relații Culte a Secretariatului de Stat pentru Culte, Întrebarea a vizat lista cheltuielilor care, însumat, au ajuns la un total de 9 milioane de lei alocați din fondul de rezervă bugetară pentru pregătirile provocate de vizita Papei Francisc în România. În răspunsul său, directorul Florinel Frunză  a indicat care sunt, punctat, arhiepiscopiile care au solicitat sprijin financiar Guvernului României.
 
Vezi articol
 

Go to top