Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Participarea senatorului Marius HUMELNICU la reuniunea comisiei interparlamentare pe tema: „Inteligenţa artificială şi deceniul digital”(Bruxelles, 8 noiembrie 2021)

Președintele Comisiei pentru comunicații și tehnologia informației, senatorul Marius Humelnicu a participat luni, 8 noiembrie a.c., la reuniunea interparlamentară, la nivel de comisii, pe tema Inteligența artificială și deceniul digital. Întrevederea a fost organizată de comisia specială pentru inteligența artificială în era digitală (AIDA) din cadrul Parlamentului European și a beneficiat de prezența a 46 de parlamentari din 26 de state membre UE.
 
Reuniunea a reprezentat un excelent prilej pentru schimbul de informații legate de bunele practici, la nivel european și național, în domeniul inteligenței artificiale. În egală măsură, participanții au putut face  și un schimb de expertiză în ceea ce privește cele mai recente evoluții în inteligența artificială. Atât viitoarele modele de reglementare în domeniul inteligenței artificiale, precum și aprofundarea dialogului dintre Parlamentul European și parlamentele naționale au reprezentat un punct important al dezbaterilor din cadrul reuniunii.
 
 Parlamentul European examinează în această perioadă propunerea de Regulament de stabilire a unor norme armonizate privind inteligența artificială și de modificare a anumitor acte legislative ale Uniunii, prezentată de Comisia Europeană la 21 aprilie 2021. Totodată, comisia specială AIDA pregătește un proiect de raport privind inteligența artificială în era digitală, acesta urmând a fi definitivat și adoptat în primăvara anului 2022.Go to top