Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Dezbaterile asupra legilor justiției

Comisia specială parlamentară pentru examinarea iniţiativelor legislative din domeniul justiţiei s-a întrunit, marți, 6 septembrie a.c., în prima şedinţă pentru a declanşa procedurile de organizare și funcționare a activităţii comisiei. În cadrul dezbaterilor au fost prezentate principalele prevederi care vor sta la baza activității comisiei, cuprinse în regulamentul de organizare și funcționare al acesteia.
Agenda de lucru a comisiei a cuprins cele trei proiecte de lege din domeniul justiției, și anume -  proiectul privind statutul judecătorilor şi procurorilor, proiectul privind organizarea judiciară şi cel privind Consiliul Superior al Magistraturii.
La prima ședință a participat în calitate de invitat și de inițiator din partea Guvernului României, Cătălin Predoiu, ministrul Justiției. Ministrul Justiției a prezentat principalele prevederi din cele trei proiecte de lege și a subliniat că prima variantă a acestor proiecte de lege datează din 4 septembrie 2020, iar astăzi, după 24 de luni, aprobate fiind de Guvernul României, se află în dezbatere în Parlamentul României.
Multe din propunerile și observațiile primite de la instituțiile și autoritățile din sistemul judiciar sunt cuprinse în forma depusă la Parlament, proiectele legislative parcurgând etapă cu etapă, toate avizările necesare, constituindu-se astfel într-o bază de pornire a dezbaterilor parlamentare.Go to top