Cum terminăm războiul cu mafia imobiliară din Ilfov?
Blocuri în flăcări, oameni care își pierd agoniseala și își riscă viața. Uneori și-o pierd, așa cum s-a întâmplat în februarie, în comuna Chiajna din Ilfov, când o femeie a fost ucisă de o bucată de gheață căzută de pe un imobil. O victimă a războiului pe care zilnic, noi cei din Ilfov, îl ducem cu mafia imobiliară.
S-a construit haotic, cu ochii doar pe profit.
Străzile sunt înguste, multe au balcoane foarte joase, nu pot intra mașinile de pompieri sau de salvare. Nu există hidranți suficienți, unii nu funcționează, deci nu se pot stinge incendiile. Și incendiile chiar se întâmplă. Au avut loc în Popești-Leordeni, în mai 2021 și august 2022, și în Chiajna în 2018 și acum, în februarie 2025.
Blocurile au fost supraînălțate cu mansarde de lemn care nu numai că iau foc ușor, dar și ard repede. Mansarde cu acoperiș de casă, pus pe bloc. Știți ce înseamnă asta? Mormane de gheață și zăpadă acumulate în timp, care pică de la înălțime foarte mare. Și te omoară. Așa cum a murit o tânără de numai 35 de ani, o mamă, în drum spre copiii ei.
Spunem că nu se mai poate și apoi mai putem un pic.
Ce e de făcut? Cum terminăm războiul acesta cu mafia imobiliară din Ilfov? Doar nu o să demolăm ceva ce este deja construit doar pentru că nu poate intra mașina de salvare sau cea de pompieri.
Dar putem să facem ceva. Să oprim autoritățile locale, cele care, de cele mai multe ori, joacă în echipa imobiliarilor, pe muzica lor, în a mai da autorizații de construcții criminale.
Ca senator de Ilfov, ca mamă care își crește copiii aici, cer Inspectoratului de Stat în Construcții să-și facă treaba mai bine. Să facă controale pe teren, să dea sancțiuni și amenzi. Să se gândească la oameni, nu la profit. Căci degeaba suntem, pe hârtie, cel mai dezvoltat județ al României, dacă mor oameni pe stradă, uciși de indolența sau lăcomia celor pe care îi plătim să ne apere.”