Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Doamna senator Roberta-Alma Anastase a fost aleasă în funcția de președintă a Comisiei juridice și politice a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre

Doamna senator Roberta-Alma Anastase, membră a Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), a participat la cea de-a 58-a reuniune a Comisiei juridice și politice a Adunării, ale cărei lucrări s-au desfășurat în format online în data de 4 octombrie a.c.
Reuniunea a fost prezidată de către domnul Mikhail Emelianov, șeful delegației Federației Ruse la APCEMN şi președinte al comisiei. La reuniune au mai participat delegațiile parlamentelor din Armenia, Azerbaidjan, Grecia, Republica Macedonia de Nord, Republica Moldova, Federația Rusă, Serbia, Turcia și Ucraina.
Membrii comisiei au ales-o pe doamna senator Roberta-Alma Anastase în funcția de președintă a Comisiei juridice și politice a APCEMN, pentru un mandat de doi ani.
Cu aceeași ocazie, au fost dezbătute și adoptate proiectele de raport și de recomandare referitoare la Promovarea digitalizării și inovării în vederea perfecționării procesului legislativ și a creșterii transparenței activității parlamentare,  temă propusă de doamna senator Roberta-Alma Anastase, membră a comisiei și raportor pentru proiectul de raport.
În expunerea sa, doamna senator Anastase a subliniat faptul că este necesar ca statele membre OCEMN să introducă cele mai avansate tehnologii pentru organizarea procesului legislativ,  având în vedere rolul esențial al digitalizării activității parlamentare în creșterea eficienței și transparenței, precum și a încrederii cetățenilor în instituțiile publice. De asemenea, doamna senator Anastase a evidențiat necesitatea realizării de schimburi de informații și bune practici parlamentare la nivelul Adunării, în contextul eforturilor de adaptare la transformarea digitală a societăților, accelerată de noile condiții impuse de criza pandemică.
Cele două documente urmează a fi prezentate, spre adoptare, Sesiunii plenare a Adunării Generale programată în perioada 23-25 noiembrie a.c., în organizarea președinției române a APCEMN.
La încheierea lucrărilor, participanții au stabilit că tema viitorului raport al comisiei va fi Rolul parlamentelor în stimularea investițiilor străine în statele membre OCEMN.
 Go to top