Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicat de presă

Senatorul USR Mihai Goțiu: ”Guvernul Dăncilă trebuie să plece pentru ca în țară să mai avem un copac, un râu de munte, o capră neagră și o ciocârlie”

Senatorul USR Mihai Goțiu susține că Guvernul Dăncilă îi protejează pe cei care au în plan distrugerea sistematică a naturii și a diversității biologice a României. Un Guvern care măcelărește ciocârliile, caprele negre și urșii, un Guvern care închide ochii la distrugerea parcurilor naționale și care protejează furtul și tăierile ilegale ale pădurilor României, trebuie să plece!
Străbunii noștri otrăveau fântânile și pârjoleau câmpurile în timpul marilor invazii. O făceau pentru a slăbi forța inamicului, pentru a-l înfometa, pentru a-l lăsa fără resurse. Cine este, astăzi, inamicul împotriva căruia luptă Guvernul Dăncilă, punând la pământ pădurile, hăicuind ciocârliile, caprele negre și urșii, lăsând apele să fie băgate pe țeavă și otrăvite de gunoaie?
Mihai Goțiu: ”Inamicul Guvernului Dăncilă sunt cetățenii acestei țări, copiii și nepoții lor, inclusiv copiii și nepoții voștri. Cu ei și cu viitorul lor se războiește acest Guvern. Doar în ultimele săptămâni, am primit confirmări pe bandă rulantă, fie ale unei incompetențe totale, fie ale unei complicități mafiote la distrugerea apelor și pădurilor României.”
Au trecut mai mulți ani de când aprobarea Planului de Management al Parcului Natural Bucegi este amânată. De ce? Pentru a permite unor persoane bine conectate să se apuce de construit vile și de afaceri imobiliare în vârf de munte. De ani buni, Parcul Național Semenic – Cheile Carașului este distrus de Romsilva de la un capăt la altul. În această săptămână, am primit un răspuns al Ministerului Apelor și Pădurilor, care confirmă activitatea infracțională din parc. Ce măsuri a luat Ministerul? A trimis raportul corpului de control pe care l-am solicitat, ghici cui? Exact celor responsabili de dezastru: Regiei Naționale Romsilva!
Săptămâna trecută am primit un alt raport, care confirmă tăierile ilegale de păduri pe care le-am reclamat pe Valea Topologului. Concluziile sunt halucinante: lemnul tăiat ilegal avea avize de transport legale! O firmă a cărei atestat de funcționare fusese retras la sfârșitul anului trecut, continua să taie păduri, tot ilegal, după mai bine de jumătate de an! N-am fost informat de nicio demitere (ca un prim pas înaintea sesizărilor penale) a persoanelor responsabile de la vârful instituțiilor statului pentru aceste fapte care nu ar fi fost posibile fără complicitatea sau, în cel mai fericit caz, lipsa totală de competență a autorităților publice.
Sunt doar câteva cazuri, dintre cele mai recente, legate de modul în care acest Guvern a închis ochii sau, mai grav, chiar a încurajat distrugerea pădurilor și a ariilor naturale protejate ale României. A închis ochii ori chiar a fost complice la distrugerea viitorului copiilor noștri.
Fie și doar pentru toate aceste distrugeri, Guvernul Dăncilă trebuie să-și facă bagajele. Până când mai rămâne un copac în picioare în țara asta, un râu de munte cu apă curată, un colț de natură în care să nu fim deranjați de drujbe, în care să mai vedem o capră neagră ori unde să mai auzim, cântând, o ciocârlie.
 

Go to top