Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Participarea senatorului Ion-Dragoş Popescu la Reuniunea Comitetului Parlamentar al Iniţiativei Central-Europene - Dimensiunea Parlamentară

Senatorul Ion-Dragoş Popescu, membru al Delegaţiei Parlamentului României la Iniţiativa Central-Europeană - Dimensiunea Parlamentară (ICE-DP), a participat la reuniunea Comitetului Parlamentar al ICE-DP, organizată de preşedinţia bulgară în exerciţiu a ICE-DP, la Sofia. Lucrările au fost prezidate de Denitsa Simeonova, preşedintele ICE-DP, şi s-au desfăşurat la Adunarea Naţională a Republicii Bulgaria.

La reuniune au participat membri ai delegaţiilor parlamentare la ICE-DP din Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Italia, Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord, Polonia, România, Ucraina şi Ungaria. Au participat, de asemenea, președintele Adunării Naţionale, Nikola Minchev, preşedintele Comisiei pentru politică economică şi inovare din Adunarea Naţională, Martin Dimitrov, ministrul pentru inovare şi dezvoltare, Daniel Lorer, ministrul pentru educaţie şi ştiinţă, Nikolai Denkov, precum și alţi oficiali ai țării gazdă.
Programul reuniunii a inclus intervenții, prezentări și dezbateri pe tema "Promovarea cercetării şi inovării transfrontaliere în regiunea ICE". În acest cadru, participanţii au făcut un schimb de informaţii şi bune practici privind măsurile de consolidare a competitivității economice regionale pe piața globală, cu accent pe modalitățile de creare a infrastructurilor de cercetare și pe identificarea oportunităților de stimulare a inovării și dezvoltării economice durabile a statelor din regiunea ICE.

La finalul lucrărilor, participanții au dezbătut și adoptat o Declarație finală, care recomandă statelor membre, printre altele, să promoveze investițiile în domeniul cercetării și inovării și să sporească mobilitatea cercetătorilor și schimbul de experiență în domeniu, atât la nivelul regiunii, cât și cu alte state membre ale Uniunii Europene.


Go to top