Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicat de presă

Senatorul Radu Mihail a organizat la Parlament o proiecție de film dedicată Revoluției din 1989

Astăzi, 19 decembrie 2019 a avut loc la Palatul Parlamentului proiecția filmului “Nu trage perdeaua”, organizată de senatorul Radu Mihail. La film au participat în calitate de invitați speciali doamna Irina Enea, producătoarea filmului, domnul Cristian Radu, istoric și actor și Tudor Enea, actorul principal al filmului. Evenimentul s-a adresat tinerilor elevi și studenți.
“Este de datoria noastră să ne cinstim eroii Revoluției din decembrie 1989. Lor le datorăm libertatea noastră de astăzi. Nu trebuie să uităm nici ororile regimului comunist și nici felul criminal în care comuniștii au încercat să suprime demonstrațiile pașnice de la Timișoara. Astăzi, la 30 de ani distanță, ne-am adunat simbolic în clădirea care avea să fie “Casa Poporului” pentru a cinsti și comemora eroii” a declarat senatorul Radu Mihail.
Evenimentul a avut loc în contextul comemorării a 30 de ani de la căderea comunismului în România. Pe 16 decembrie începea la Timișoara protestul împotriva soților Nicolae și Elena Ceaușescu. Pe 21 decembrie, la o manifestare convocată de însuși Nicolae Ceaușescu, oamenii au strigat pentru prima dată “Jos tiranul”, “Jos comunismul” și în București.

Go to top