Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicat de presă

Senatul a respins propunerea USR de impozitare cu 90% a pensiilor speciale

Senatul a votat împotriva inițiativei legislative a USR de impozitare cu 90% a pensiilor speciale. USR consideră că sistemul de pensii trebuie să fie bazat strict pe principiul contributivității și nu pe un sistem de privilegii de profesie sau de castă politică. USR a încercat încă din 2016 să elimine cu totul pensiile speciale, însă din cauza intereselor meschine și ipocriziei unor partide parlamentare, eforturile au rămas fără rezultat.

Florina Presadă: „Cum le explică PSD românilor diferența dintre pensia minimă de 704 lei și cea mai mare pensie specială de 70.000 lei? De ce nu vrea PSD să aducem la buget miliarde de lei care să intre în investiții în sănătate, în această perioadă de criză? Toate partidele, inclusiv PSD, au spus „să impozităm aceste pensii speciale!” dar când am venit cu o propunere concretă de impozitare a pensiilor speciale, PSD votează împotriva ei! Adevărul este că ei au fost dintotdeauna artizanii și promotorii acestor pensii speciale, pentru că la PSD politica înseamnă să câștigi voturi cu favoruri făcute unor categorii socio-profesionale.”

Senatul a fost prima cameră sesizată, proiectul de lege intră în dezbatere și la vot în Camera Deputaților, cameră decizională.
 

Go to top