Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către Florin Vasile Cîțu, președintele Senatului României, a E.S. Alfredo Maria Durante Mangoni, ambasadorul Republicii Italiene în România

Președintele Senatului, Florin Vasile Cîțu, l-a primit marți, 8 februarie 2022, pe E.S. Alfredo Maria Durante Mangoni, ambasadorul Republicii Italiene în România, în cadrul unei vizite de prezentare.
Colaborarea româno-italiană în plan politic, economic și sectorial, social și cultural, precum și la nivelul diplomației parlamentare au fost principalele teme abordate în cadrul primirii.
 ,,Continuarea și intensificarea colaborării bilaterale parlamentare, cu precădere la nivelul comisiilor de specialitate va asigura atât complementaritatea colaborării în plan politic guvernamental precum și facilitarea adoptării cadrului legal necesar pentru dezvoltarea cooperării sectoriale”, a precizat Florin Vasile Cîțu.
Președintele Senatului  a apreciat nivelul constant crescut al investițiilor italiene în România, care asigură și contribuie la crearea de locuri de muncă și dezvoltarea unor sectoare economice și zone ale țării. Totodată, Florin Vasile Cîtu a făcut apel la partea italiană să continue să sprijine, în spiritul valorilor europene, drepturile cetățenilor români care locuiesc, muncesc sau studiază în Italia, contribuind la dezvoltarea economiei acestei țări.
Președintele Senatului  a pledat pentru aderarea cât mai rapidă a României la spațiul Schengen, acest lucru facilitând o colaborare economică crescută în condițiile îndeplinirii, de către țara noastră, a criteriilor de apartenență.
În cadrul primirii, a fost abordată și securitatea Flancul Estic al NATO și UE iar președintele Senatului a apreciat poziția de solidaritate a Italiei în asigurarea sprijinului adecvat privind creșterea siguranței zonei.
 
 
 Go to top