Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea președintei Senatului, Anca Dana Dragu, cu vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis

Președinta Senatului, Anca Dana Dragu, s-a întâlnit astăzi, la Bruxelles,  cu vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis.
Subiectele aflate pe agenda discuțiilor celor doi demnitari au vizat Planul National de Redresare Economică  și Reziliență, redresarea economică post-Covid, modificarea legislației achiziții publice la nivel UE, aderarea României la Spațiul Schengen.
 În cadrul discuțiilor, ambii demnitari au reiterat faptul ca pandemia a reprezentat, atât pentru statele membre, cât și pentru Uniunea Europeană în ansamblul său, un test important în ceea ce privește capacitatea de reacție rapidă și eficientă, precum şi în privința capacității de identificare și formulare de soluții eficiente.
Președinta Senatului, Anca Dana Dragu, a susținut faptul că Planul Național de Redresare și Reziliență reprezintă o oportunitate pentru creșterea capacității investiționale și implementarea unor reforme esențiale în vederea asigurării unei redresări durabile. 
Referindu-se la aderarea țării noastre la Spațiul Schengen dar și la legislația privind achizițiile publice, președinta Senatului a afirmat în cadrul discuțiilor:
„România trebuie să adere la Spațiul Schengen cât mai curând. De asemenea, este necesară simplificarea legislației în domeniul achizițiilor publice pentru a facilita realizarea proiectelor asumate prin PNRR”.
Din delegația română prezentă la întrevedere au făcut parte vicepreședinta Senatului, dna. Alina Gorghiu și liderul grupului senatorial USR, dl.Radu Mihail.

Foto: Comisia EuropeanăGo to top