Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicat de presă

39 de proiecte de legi au trecut tacit de Senat, deși USR a cerut întrunirea unei ședinte de Plen, care să voteze prelungirea termenului

USR a cerut azi, în cadrul Biroului Permanent al Senatului, convocarea unei ședințe de plen în cadrul căreia să se voteze prelungirea termenului de adoptare tacită pentru 39 de proiecte de legi. Propunerea USR nu a fost aprobată de Biroul Permanent al Senatului, astfel încât proiectele de lege, care aveau 22/04/2020 ca termen de adoptare tacită, au trecut de camera superioară a Parlamentului fără dezbatere.
Radu Mihail, liderul grupului USR din Senat: ”Noi am cerut azi, și în Biroul Permanent și în Comitetul Liderilor, convocarea unei ședințe de plen cu un singur punct pe ordinea de zi, respectiv prelungirea termenului de adoptare tacită de la 45 la 60 de zile pentru inițiativele legislative ajunse la termen, azi. Propunerea noastră a fost respinsă deși, în actualele condiții de lucru de la distanță, nu ar fi fost nicio dificultate să organizăm un plen și să votăm. ”
Inițiativele legislative urmează să ajungă la Camera Deputaților, fără ca amendamentele depuse în comisiile de specialitate din Senat să fie reținute.
De fapt, în ședința de mâine, se va lua notă, în mod oficial, de implinirea termenelor de adoptare tacită pentru 79 de proiecte de lege care aveau ca termene pentru dezbatere şi adoptare 10, 19,  27 martie, respectiv 3 , 8, 18 și 22 aprilie 2020, a unor iniţiative legislative.
 

Go to top