Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea vicepreşedintelui Senatului, Robert-Marius Cazanciuc, cu o delegație a Grupului parlamentar de prietenie cu România din cadrul Senatului Republicii Franceze, condusă de Bernard Fournier, preşedintele Grupului

Robert-Marius Cazanciuc, vicepreşedinte al Senatului, a avut o întrevedere miercuri, 8 iunie a.c., cu o delegație a Grupului parlamentar de prietenie cu România din cadrul Senatului Republicii Franceze, condus de Bernard Fournier, preşedintele Grupului.
Vicepreşedintele Senatului a punctat nivelul excelent al relaţiilor bilaterale dintre România şi Franţa şi a subliniat importanţa pe care o are cooperarea parlamentară în dezvoltarea acestora.
Domnia sa a transmis interesul deosebit pe care îl are pentru parcursul și evoluția relațiilor bilaterale istorico-culturale, punctând intenția de a elabora o carte de specialitate care să cuprindă aspecte inedite ale acestora. Totodată, a pledat pentru continuarea aceluiași tip de cooperare care se regăsește în istoria comună a celor două țări, în plan cultural, social și militar, completată acum și de o componentă educațională, menită să asigure complementaritatea, mai buna cunoaștere și înțelegere a celor două culturi.
Demnitarul român a punctat importanța pe care o acordă proiectului care prevede predarea limbii române în toate școlile unde se regăsesc copii de naționalitate română.
De asemenea, vicepreședintele Senatului a făcut o scurtă prezentare a modului în care atât autorităţile centrale şi locale, precum şi cetăţenii români au venit în sprijinul refugiaţilor ucraineni, menționând, totodată, Ghidul conversațional româno–ucrainean elaborat cu scopul de a-i ajuta să depășească barierele lingvistice și culturale.
În privința cooperării în plan european, vicepreşedintele Senatului a mulțumit părții franceze pentru sprijinul acordat în vederea începerii negocierilor de aderare la OCDE. Totodată, domnia sa a făcut apel la parlamentarii francezi pentru a sprijini, din punct de vedere politic, aderarea României la Spațiul Schengen.
Din delegaţia franceză fac parte și senatorii Thierry Meignen şi Annie Le Houerou, membri ai Grupului parlamentar de prietenie. La această întrevedere a participat şi E.S. Laurence Auer, ambasadorul Republicii Franceze în România.
 
 

 
Go to top