Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea vicepreședintelui Senatului, Robert-Marius Cazanciuc, cu ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Ana Revenco

Vicepreședintele Senatului, Robert-Marius Cazanciuc, a avut luni, 20 februarie a.c., o întrevedere cu Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova.
Întrevederea se înscrie în demersurile celor două state, de a dezvolta și dinamiza cooperarea în condițiile specifice apărute ca urmare a agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei.
Înaltul demnitar român a salutat învestirea Cabinetului Dorin Recean și a exprimat convingerea că Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova va continua să facă față provocărilor situației complicate actuale. În acest context, senatorul Robert Marius Cazanciuc a felicitat-o pe ministrul Ana Revenco pentru rolul foarte important pe care Ministerul îl are asupra securizării frontierelor externe.
Ambele părți au arătat că rezultatul alegerilor anticipate din Republica Moldova, din vara anului 2021, a permis demararea a numeroase activități comune, atât la nivel tehnic, cât și la nivel strategic și politic.
Vicepreședintele Senatului a arătat că România urmărește cu prioritate să ajute Republica Moldova pentru a face față crizelor economice și de securitate în contextul geopolitic și economic actual. Parteneriatul activ dintre autoritățile de pe ambele maluri ale Prutului a determinat semnarea la 9 februarie 2023, la PTF Albița, de către miniștrii Afacerilor Interne, a Acordului privind controlul coordonat în punctul de trecere a frontierei de stat, accentuându-se nevoia de a susține și dezvolta acest tip de parteneriat.
Ambele părți și-au exprimat satisfacția asupra evoluției pozitive a includerii Republicii Moldova în ecosistemul de securitate european prin consolidarea măsurilor de protejare a granițelor UE și realizarea proiectelor bilaterale strategice.
 
 
 Go to top