Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Ședință festivă organizată de Comisia pentru constituționalitate cu ocazia Zilei Constituției

Cu ocazia Zilei Constituției, sărbătorită în data de 8 decembrie încă din anul 1995, Comisia pentru constituționalitate a Senatului României a organizat o ședință festivă, urmată de o dezbatere dedicată perspectivelor de viitor ale Constituției României și democrației participative.
Plecând de la nevoia unui stat modern, în care cetățenii să fie implicați conform principiilor modelului european de societate, dezbaterea a acoperit teme precum spiritul constituționalismului modern și reflectarea acestuia în viața cetățenilor, un scurt istoric al propunerilor de modificare a Constituției și o trecere în revistă a inițiativelor cetățenești de revizuire a Constituției.
La dezbatere au participat membrii Comisiei pentru constituționalitate din Senat, președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, reprezentanți ai mediului academic, ai organizațiilor neguvernamentale și studenți.
„Mi-ar fi plăcut ca în perioada de formare, în liceu și apoi la facultate, să am ocazia nu doar de a studia legile, ci și să le înțeleg resorturile și impactul asupra societății și a noastră, ca cetățeni. Prin întâlnirea de astăzi dorim să dăm un semnal pentru viitor, ca tinerii să iubească legea și să respecte Constituția și ideea statului de drept,” a explicat senatoarea Elena-Simona Spătaru, președinta Comisiei pentru constituționalitate a Senatului.Go to top