Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Participarea senatorului Robert Cazanciuc la Reuniunea interparlamentară – Agenda europeană privind migraţia – Care sunt căile legale şi de integrare de urmat? (24 ianuarie 2018, Bruxelles)

Preşedintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului României, senatorul Robert Cazanciuc, a participat miercuri, 24 ianuarie 2018, la reuniunea interparlamentară – Agenda europeană privind migraţia – Care sunt căile legale şi de integrare de urmat?, eveniment desfăşurat la Bruxelles.
Din delegaţia Parlamentului României a făcut parte şi Csép Éva Andrea,  deputat şi secretar al Comisiei pentru muncă şi protecţie socială din cadrul Camerei Deputaţilor.
Reuniunea a fost organizată de Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) din cadrul Parlamentului European unde au participat 39 de parlamentari din 17 state membre ale Uniunii Europene. Cu această ocazie, parlamentarii europeni au avut un schimb de opinii şi bune practici cu reprezentanţii instituţiilor UE, organizaţiilor interguvernamentale, administraţiilor locale şi cadrelor universitare pe un subiect care combină competenţele la toate nivelurile de guvernanţă ale Uniunii.
Totodată, în cadrul evenimentului, au fost dezbătute aspectele politicilor privind azilul și migrația care au fost cel mai puțin explorate în cadrul Agendei europene privind migrația, mai exact elaborarea unor căi legale la nivelul UE privind resortisanții statelor terțe și sprijinirea măsurilor de integrare ale acestora, luând în considerare importanța integrării din perspectiva parlamentelor naționale.
De asemenea, în marja reuniunii LIBE, senatorul Robert Cazanciuc a avut o întrevedere cu domnul Claude Moraes, președintele Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne din cadrul Parlamentului European.
 

Go to top