Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicat de presă

USR respinge modificarea prin OUG a modului de alegere a Președinților Consillilor Județene

USR respinge modificarea prin OUG a modului de alegere a Președinților Consiliilor Județene, considerând că modificarea unei legi electorale de o asemenea importanță și cu un impact major asupra comunităților locale nu poate să se facă fără o debatere publică.
”Nu poți să faci modificari atat de ample de sistem electoral fără sa te fi consultat cu nimeni, fără o dezbatere în Parlamentul României. Așa cum am descoperit la sfârșitul săptămânii trecute, PSD ascunsese propunerea în Codul Administrativ publicat vineri pe site-ul Guvernului. După cât se pare, Doamna Dăncilă a învățat un lucru, acela de a legifera pentru cei la care se află puterea în PSD, baronii locali. Aceștia vor legitimitate electorală pentru a avea în continuare puterea de a cheltui în interes de partid fondurile publice. Măsura a fost scoasă rapid din Codul Administrativ și adoptată azi pentru știu că modificările la  Cod vor fi contestate. ” spune senatorul USR Florina Presadă.
Alegerea directă a Președinților de Consilii Județene s-ar putea face, așa cum este firesc, în două tururi de scrutin, însă orice schimbare a sistemului electoral nu se poate face decât în urma unei consultări largi și a dezbaterilor din Parlament.
 

Go to top