Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Reuniunea online a Comisiei juridice și politice a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre, prezidată de senatoarea Roberta-Alma Anastase

Senatoarea Roberta-Alma Anastase, membră a Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), președinta Comisiei juridice și politice a Adunării, a prezidat cea de-a 60-a reuniune a comisiei, organizată de Parlamentul elen în format online, în ziua de 25 octombrie a.c.
La reuniune au mai participat delegațiile parlamentelor din Albania, Azerbaidjan, Grecia, Republica Macedonia de Nord, Republica Moldova, Federația Rusă, Serbia, Turcia și Ucraina.
Membrii comisiei au dezbătut și adoptat proiectele de raport și de recomandare cu tema Rolul parlamentelor în stimularea investițiilor străine în statele membre OCEMN. Cele două documente vor fi înaintate Adunării Generale a APCEMN, programată în luna decembrie a.c.
În expunerea sa în calitate de raportor pentru proiectul de recomandare, senatoarea Anastase a evidențiat rolul esențial al investițiilor în accelerarea dezvoltării economice și sociale și creșterea competitivității și sustenabilității, arătând că principala sarcină a parlamentelor este de a oferi un cadru legislativ care să promoveze creșterea economică, să sprijine antreprenoriatul și să dezvolte relațiile de cooperare între toate părțile interesate. A subliniat, totodată, că parlamentele trebuie să asigure adoptarea unui cadru normativ cu proceduri deschise și transparente, ducând astfel la creșterea încrederii investitorilor.
La încheierea lucrărilor, participanții au convenit organizarea următoarei reuniuni a comisiei în luna mai 2023, sub egida Senatului României (conform principiului rotației între membrii APCEMN) și au stabilit că tema principală de pe agendă va fi ,,Rolul parlamentelor în consolidarea securității economice în statele membre OCEMNˮ.
 
 
 


Go to top