Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Comunicat de presă

 
Marți, 12 aprilie 2022, Comisia parlamentară specială pentru controlul activității Serviciului de Informații Externe s-a întrunit pentru analizarea raportului privind activitatea desfășurată de SIE în anul 2021.
A fost analizată activitatea Serviciului de Informații Externe în plan operativ, informațional-operațional și analitic în domenii precum furnizarea evaluărilor și informațiilor către decidenții politici/militari, cunoașterea-evaluarea și anticiparea impactului mutațiilor survenite la nivelul vectorilor de amenințare asupra securității și intereselor României, combaterea terorismului și a criminalității transfrontaliere, protecția cadrelor, resurse umane, activități juridice, de reprezentare, de promovare a imaginii SIE și de cooperare externă.
Astfel, am constatat că au fost îndeplinite obiectivele asumate privind misiunile încredințate în conformitate cu legile țării, direcțiile de acțiune ale instituției pentru anul 2021, stabilite în corelare cu Planul Național Anual de Priorități Informative aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Tării și circumscrise sarcinilor care au revenit instituției în baza Strategiei Naționale de Apărare a Tării pentru perioada 2020 – 2024.
 
 


Go to top