Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea senatorului Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Senatului, cu E.S. Rim Kap-soo, ambasadorul Republicii Coreea la București

Senatorul Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, a avut, marți 25 octombrie a.c. o întrevedere cu E.S. Rim Kap-soo, ambasadorul Republicii Coreea la București.
Președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a apreciat dinamica foarte bună a relațiilor  bilaterale între cele două state și a menționat necesitatea revigorării Parteneriatului Strategic între România și Coreea de Sud, a valorificării adevăratului potențial al acestuia, în special în domeniul industriei apărării.
Demnitarul român a subliniat interesul pentru demararea de investiții sud-coreene majore, încurajarea acestora, în sistem offset, în domenii de interes comun precum cel energetic, inteligența artificială, securitatea cibernetică și apărarea.
A fost, de asemenea, exprimat interesul comun pentru continuarea și dezvoltarea cooperării în planul diplomației parlamentare.
Cei doi oficiali au discutat și despre situația din Ucraina, ca urmare a agresiunii Rusiei și au confirmat că acesta reprezintă o amenințare la adresa securității, păcii și dezvoltării economice mondiale. În continuarea dialogului, au fost împărtășite idei privind situația actuală de securitate din Peninsula Coreea și regiunea Asiei de Sud Est.
 
 Go to top