Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întâlnirea delegației Comisiei pentru afaceri europene a Senatului României cu profesorii complexului educațional Mustafa Çiftçi Ilkokulu, destinat copiilor migranților (Republica Turcia, 18-21 octombrie 2021)

În continuarea vizitei oficiale a delegației Comisiei pentru afaceri europene a Senatului României, condusă de senatorul Angel Tîlvăr, în perioada 18-21 octombrie 2021, în Republica Turcia, a avut loc o întâlnire cu profesorii complexului educațional Mustafa Çiftçi Ilkokulu, din orașul Şanlıurfa (școală destinată în special copiilor migranților din centrele aflate la granița cu Siria).
Din delegația română au făcut parte senatorul Robert Cazanciuc, senatorul Vlad Pufu și senatorul Andrei Hangan, alături de ambasadorul României în Republica Turcia,  E.S. Ștefan Tinca.
În cadrul  întâlnirii, președintele Comisiei pentru afaceri europene, senatorul  Angel Tîlvăr, a subliniat că migrația reprezintă o provocare comună atât pentru Turcia, cât și pentru Uniunea Europeană. ,,Urmărim îndeaproape evoluțiile legate de migrație, mai ales în contextul noilor provocări cu care ne confruntăm”, a precizat senatorul Angel Tîlvăr.
De asemenea, senatorul Angel Tîlvăr a punctat că ,,suntem conștienți de presiunea migrației cu care se confruntă, în prezent, Turcia și recunoaștem eforturile depuse de Guvernul  Republicii Turcia pentru a găzdui peste patru milioane de migranți”.
În final,  președintele Comisiei pentru afaceri europene, senatorul Angel Tîlvăr, a subliniat că România a sprijinit constant, la nivelul Uniunii Europene, Acordul UE-Turcia privind migrația și, totodată, a reamintit că România a pledat, în permanență, pentru menținerea unui dialogul cu Turcia și pentru menținerea finanțării din fondurile Uniunii Europene destinate refugiaților din Turcia (FRIT), la un nivel adecvat.
 
Context:
Școala generală Mustafa Çiftçi Ilkokulu este construită din fondurile Uniunii Europene destinate refugiaților din Turcia, în valoare de 1.554.000 euro, și a început să funcționeze din 15 septembrie 2020.Go to top