Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicat de presă

Radu Mihail: Am depus amendamente la proiectul de lege privind starea de alertă, cu scopul de a fluidiza activitatea persoanelor cu risc redus si a evita incarcarea inutila a capacitatii de carantinare

Senatorul USR Radu Mihail a depus un amendament cu privire la instituirea stării de alteră cu scopul de a fluidiza activitatea persoanelor cu risc redus si a evita incarcarea inutila a capacitatii de carantinare.
Astfel, după art.26 se introduce un nou articol, art.261, cu următorul cuprins:
26. 1 ”Vor fi scutiti de obligatia de autoizolare/carantina insituțională cetățenii români sau cetățenii unui stat mebru al Uniunii Europene care prezintă la intrarea in tara un certificat in original de la o unitate medicală acreditată de testare Covid19, nu mai vechi de 3 zile care să ateste un rezultat negativ. Certificatul trebuie prezentat în original însoțit de o traducere autorizată în limba română.”

Radu Mihail: ”Amendamentul are în vedere in primul rând nevoia cetățenilor din Republica Moldova care au și cetățenie română, care muncesc în România și merg acasă în weekend: medici, rezidenți, oameni de afaceri, lucrători sezonieri etc. Motivul e simplu: nu poti tine un doctor sau un om de afaceri în autoizolare 14 zile, când el trebuie să să întoarcă la muncă, luni”.

Amendamentul sustine normalizarea fluxului de persoane cât și eliminarea unor blocaje economice, in primul rand intre România si Moldova si mai mult de atat. De asemeni, se va putea diminua efortul necesar mentinerii de capacitati de carantina importante, fara o crestere semnificativa a nivelului de risc.
 

Go to top