Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea senatorului Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă, cu senatorul Olivier Cadic, vicepreședinte al Comisiei pentru politică externă, apărare și forțe armate din Senatul francez

 
Președintele Comisiei pentru politică externă, senatorul Titus Corlățean, a avut la data de 7 iulie 2022, o întrevedere cu senatorul Olivier Cadic, vicepreședinte al Comisiei pentru politică externă, apărare și forțe armate din Senatul francez.
În cadrul întrevederii au fost abordate o serie de teme bilaterale politice și de natură  economică din perspectiva Parteneriatului Strategic dintre cele două state. A fost realizată totodată o scurtă evaluare a situației de securitate din bazinul Mării Negre.
Cei doi oficiali au exprimat o evaluare similară  și respectiv aprecierea lor pentru dinamica dialogului bilateral la nivel parlamentar de anul acesta, în special la nivelul Senatelor, român și francez, şi au subliniat importanța cooperării parlamentare pentru consolidarea şi aprofundarea legăturilor dintre România și Franța.
Demnitarul român a exprimat gratitudinea autorităților române pentru prezența trupelor franceze pe teritoriul României, ca stat aliat, în eforturile de consolidare a Flancului Estic al Alianței Nord-Atlantice.
Totodată, senatorul Corlățean a evidențiat că fundamentele relațiilor dintre România și Franța țin şi de o bogată tradiție istorică, cât și de afinități culturale lingvistice. În acest context, a subliniat că România, în calitate de stat angajat activ în promovarea francofoniei, continuă să promoveze limba franceză la nivel educațional intern, dar și în forurile internaționale.
Această întrevedere a avut loc în marja participării senatorului francez la cea de-a 22-a ediţie a formatului ,,Parliamentary Intelligence-Security Forum”, pe teme de securitate și intelligence organizat zilele acestea la București.
La întrevedere a participat și E.S. Laurence Auer, ambasadorul Republicii Franceze în România.Go to top