Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președinta Senatului, Anca Dana Dragu, a președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu

Președinta Senatului, Anca Dana Dragu, l-a primit miercuri, 1 septembrie a.c., pe președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, aflat în vizită în România.
Președinta Senatului l-a felicitat pe domnul Igor Grosu pentru rezultatul alegerilor parlamentare, care deschide drumul Republicii Moldova către modernizare și o dezvoltare solidă în beneficiul întregii societăți. Votul cetățenilor demonstrează că societatea a optat fără îndoială pentru înscrierea pe un parcurs pro-reformă și european ireversibil.
În cadrul discuțiilor, Anca Dana Dragu a subliniat că România și Republica Moldova au o relație specială bazată pe comunitatea de limbă, cultură și istorie și a evidențiat importanța Parteneriatului strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova în dinamica relațiilor.
În încheierea întrevederii, s-a agreat deschiderea unor oportunități de cooperare aprofundată între cele două state pe toate palierele, inclusiv la nivel de comisii parlamentare, pentru luarea deciziilor necesare avansării agendei bilaterale, în condițiile în care România a fost și va rămâne cel mai apropiat și mai sincer prieten al Republicii Moldova.Go to top