Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Treptele Drepturilor Copiilor, la Senat

Senatul României continuă seria evenimentelor care marchează Ziua internațională a drepturilor copiilor, prin proiecte dedicate celor mici, în parteneriat cu societatea civilă.
 
Începând de astăzi, Senatul prin platforma Senat Junior este gazda proiectului Asociației Amprenta de Bine: “Treptele Drepturilor Copiilor – Fiți responsabili și lăsați doar Amprente de Bine!” Astfel, scara care duce la loja invitaților în plenul Senatului, și care este intens utilizată de copiii invitați, a fost personalizată cu 20 de drepturi dotate cu QR coduri. Scanarea acestora face trimitere la cele două platforme digitale de informare: www.senatjunior.ro și www.amprentadebine.ro/trepte unde copiii, cadrele didactice și părinții pot găsi materiale educaționale, jocuri și fișe de lucru despre Senat, puterea legislativă, drepturi și responsabilități.
 
Senatul României a lansat Grupul de prietenie copii – senatori, platforma de dialog deschis cu cei mici, deschizând astfel săptămâna dedicată conștientizării drepturilor copiilor. Ședința de plen a Senatului s-a bucurat de prezența reprezentanților Boardului Copiilor UNICEF, în cadrul aceleiași serii de evenimente care celebrează Ziua internațională a drepturilor copiilor.  

“Drepturile copiilor trebuie cunoscute și trebuie respectate de noi toți. Este sarcina noastră să facem eforturi în acest sens“, a precizat Alina Gorghiu, președinte interimar al Senatului.Go to top