Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către senatoarea Nicoleta Pauliuc, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, a E.S. Ihor Prokopchuk, ambasadorul Ucrainei la București

Preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, senatoarea Nicoleta Pauliuc l-a primit, joi, 13 octombrie a.c., pe E.S. Ihor Prokopchuk, ambasadorul Ucrainei la București. 
Președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Senatului a urat succes ambasadorului Ucrainei la București în îndeplinirea mandatului său și a subliniat sprijinul pentru dezvoltarea relațiilor între cele două state, la nivel politic. 
Principala temă de discuții a vizat agresiunea Federației Rusiei împotriva Ucrainei, fiind condamnată, în cei mai fermi termeni posibili, anexarea ilegală a celor trei regiuni ucrainene de către statul rus. Demnitarul român a subliniat sprijinul ferm al României pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. 
Senatoarea Pauliuc a punctat faptul că societatea românească a arătat o profundă și generoasă solidaritate în raport cu Ucraina, sprijinul statului român fiind multidimensional și acoperind mai multe domenii, și anume politic, economic, financiar, de asistență umanitară, diplomatic, de drept internațional și sectorial. Demnitarul român a menționat, totodată, înființarea și operaționalizarea, pe teritoriul României, a unui “hub” umanitar, la Suceava, precum și disponibilitatea statului român de a primi persoane rănite din Ucraina. 
Preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a salutat decizia istorică a Consiliului European din iunie a.c. de a acorda Ucrainei statutul de candidat, punctând că această decizie este o confirmare a viitorului european al Ucrainei. 
România, în mod tradițional, a fost unul din cei mai vocali susținători ai agendei europene a Ucrainei.Go to top