Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către senatorul Angel Tîlvăr, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, a E.S. Peer Gebauer, ambasadorul Republicii Federale Germania în România

Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, senatorul Angel Tîlvăr l-a primit luni, 16 mai a.c., pe E.S. Peer Gebauer, ambasadorul Republicii Federale Germania în România.
În cadrul întrevederii au fost abordate teme ce ţin de stadiul și perspectivele relaţiei româno-germane, prin prisma colaborării în plan european, cu precădere Conferința privind viitorul Europei, aderarea României la Spațiul Schengen și procesul de lărgire al Uniunii, intensificarea cooperării economice bilaterale, precum și situația de securitate și umanitară din Ucraina.
Președintele Comisiei pentru afaceri europene a arătat importanța pe care România a acordat-o Conferinței privind viitorul Europei, aceasta reprezentând un factor care va influența atât evoluția proiectului european, precum și a modului în care Uniunea Europeană va funcționa și va lua deciziile, în viitor. Senatorul Tîlvăr a subliniat importanța, pentru România, a aderării la Spațiul Schengen, în condițiile în care țara noastră îndeplinește toate condițiile tehnice de aderare  și joacă un rol important în regiunea de Sud–Est a UE, mai ales în contextul actual de securitate. De asemenea, demnitarul român a punctat interesul României privind extinderea UE în Balcanii de Vest, în condițiile respectării de către statele acestei regiuni a criteriilor de aderare.
În egală măsură, el a apreciat rolul și contribuția istorică a comunității germane din România, la creșterea economică și culturală a țării noastre, apreciind totodată felul în care este tratată și integrată comunitatea românilor care trăiește și muncește în Germania.
Senatorul român a exprimat ideea că trebuie menținută și întărită solidaritatea Uniunii Europene în privința situației din Ucraina, a sancțiunilor economice împotriva Rusiei și față de primirea refugiaților ucraineni.
Ambele părți au subliniat necesitatea creșterii și dezvoltării relațiilor economice bilaterale, mai ales în contextul global actual, care impune o regrupare a investițiilor către UE.



Go to top