Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicat de presă

Senatorii USR resping orice formă de naționalism și demagogie politică

Senatorii USR resping orice formă de naționalism și demagogie politică, indiferent de forma în care este ea prezentată. Proiectul de lege privind ”autonomia Ținutului Secuiesc”  depus de deputații UDMR Zsolt-Istvan Biro şi József-György Kulcsar-Terza și care a ajuns la Senat este încă un exemplu de demagogie și cinism politic din partea unei formațiuni care timp de 30 de ani nu a făcut mare lucru pentru dezvoltarea economică a zonelor locuite cu preponderență de maghiari și care, din când în când, la fel ca aliatul său politic – PSD – se folosește oportunistic de cartea naționalismului.

Radu Mihail, liderul grupului USR din Senat: ”Acest proiect a fost gândit să ajungă în dezbaterea Parlamentului la debutul campaniei electorale pentru alegerile locale, marea miză – de 30 de ani – a UDMR. Ghinionul a făcut ca din cauza Stării de Urgență alegerile locale să se amâne așa că această fumigenă electorală a picat în gol. UDMR-ul nu se sfiește să folosească aceleași metode de campanie electorală ca și PSD, aliatul lor de mai bine de 20 de ani: demagogie și nationalism. Altfel, UDMR nu a făcut nimic pentru dezvoltarea economică a județelor în care locuiesc maghiarii, aceștia fiind lăsați să se descurce singuri, fără atragerea de investiții sau de fonduri europene, victime sigure ale altui nationalism oportunist, cel al lui Viktor Orban.”

Faptul că proiectul a ajuns în Senat în forma sa originală scoate încă o dată în relief pericolul pe care îl reprezintă adoptarea tacită, fără dezbatere și fără vot, a proiectelor de lege care, în parcursul lor legislativ sunt ”albite” de eventualele rapoarte negative sau amendamente aduse în comisiile de specialitate ale primei camere sesizate.

Senatorii USR vor vota împotriva proiectului privind  ”autonomia Ținutului Secuiesc”  depus de deputații UDMR Zsolt-Istvan Biro şi József-György Kulcsar-Terza.
 

Go to top