Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicat de presă

Proiectul senatoarei USR Silviei Dinică pentru ajutorarea copiilor din familii defavorizate a fost adoptat de Senat

Plenul Senatului a adoptat cu 102 voturi ”pentru” proiectul senatoarei USR Silvia Dinică pentru acordarea de alimente, îmbrăcăminte și produse de igienă copiilor și tinerilor proveniți din familii defavorizate, celor lipsiți, temporar sau permanent, de ocrotirea părinților, în situațiile  generate de calamități naturale, epidemii, pandemii, incendii sau accidente.

Silvia Dinică: “Această pandemie a lovit comunitățile sărace, unde copii s-au aflat fără acces la tehnologie și fără posibilitatea de a beneficia de educație și suport emoțional. Suntem in situația în care  32% dintre copiii din țara noastră trăiesc sub pragul de sărăcie, iar peste 150.000 dintre aceștia adorm flămânzi.  Amendamentul meu nu se referă doar la actuala criză ci oferă cadrul legal de intervenție rapidă în cazul oricărei situații critice generate de calamnități naturale, în beneficiul copiilor defavorizați. Sper partidele politice din Camera Deputaților, care este decizională, să poată recunoaște aceste realități și să poată vedea, deopotrivă, necesitatea acestor măsuri.”

Printr-un amendament la Legea asistenței sociale nr. 292/2011 din 23 decembrie 2011, senatoarea USR introduce calamitățile naturale, epidemiile, pandemiile, incendiile sau accidentele în cadrul situațiilor în care se acordă ajutoare de urgență pentru copii. Un alt amendamament include ”produsele de îmbrăcăminte, produse de igienă și materiale, inclusiv cele acordate în cadrul programelor de sprijin educațional” în rândul produselor ce pot fi acordate drept ajutoare copiilor defavorizați, în situații de urgență.
 

Go to top