De ce s-au certat Chirica cu Alexe? De la bani, că principiii nu au!
Mihai Chirica s-a mutat la PNL din oportunismul cel mai crud, să-și mențină funcția de primar, deși ieșenii nu-l mai doresc la Primărie. Dar în inima lui a rămas pesedist în toți cei cinci ani care au trecut de atunci.
Costel Alexe l-a primit cu brațele deschise pe fratele său întru corupție, pentru că voia să raporteze la București că liberalii controlează Iașul, în premieră după 1990, și la Consiliul Județean, și la Primărie. De fapt, o minciună, obținută prin vopsirea cu galben peste roșul intens al lui Mihai Chirica.
Cinci ani, complicitatea dintre cei doi a curs ca unsă. S-au înțeles atât de bine, că amândoi sunt trimiși în judecată în câte trei dosare penale. Au fraudat tot ce au putut, au ținut județul și orașul în subdezvoltare, au blocat investiții și au alungat investitori.
Și totuși ceva nu a mai mers.
Costel Tablă Alexe și Mihai Chirica Imobilarie Chirica au realizat brusc că nu se mai suportă. Iar doi mafioți nu s-ar putea certa decât de la bani, că doar nu de la principii.
PNL este la guvernare, neîntrerupt, de 5 ani și 5 luni în Iași. Are inclusiv funcția de prefect. Nimeni și nimic nu le-a stat în cale să se ocupe de dezvoltarea județului și orașului Iași. Au totul, dar absolut totul pe mână.
Dar nu la dezvoltare le este mintea lor, ci la șpăgi și sporirea averii personale și a camarilelor care îi înconjoară.
Chirica, după o viață de pesedist, a fost primit în PNL în martie 2020. Azi își caută calea înapoi spre PSD. Vom afla probabil în perioada următoare mai precis de ce, unde au devenit concurenți în șpăgi, cine pe cine a țepuit.
De fapt, se întoarce acolo unde îi este locul, în partidul care a ținut pe loc România. La asta se pricepe Mihai Chirica cel mai bine, să blocheze orice formă de dezvoltare.
Alexe și Chirica emană o duhoare penală uriașă care a rupt Iașul de la finanțări, de la proiecte. Sunt rușinea administrativă a României decente, dar numai buni de pus în glastră de către PNL și PSD.
Numai că timpurile în care primarii și șefii de CJ dictau oamenilor cum să voteze (partidele din care fac parte) au apus. În 2028, aceste specimene vor deveni și ele istorie – cu sau fără alegeri în două tururi pentru primari și președinții de consilii județene.