Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către Anca Dana Dragu, președinta Senatului, a dlui Istvan Jakab, Șeful interimar al Reprezentanței Comisiei Europene în România

Președinta Senatului României, Anca Dragu, a avut o  întrevedere cu  domnul Istvan Jakab, Șeful interimar al Reprezentanței Comisiei Europene, în data  de 11 martie a.c.
În cadrul întrevederii au fost purtate discuții referitoare  la adoptarea proiectelor legislative care transpun legislația europeana în legislația națională, în special Decizia Consiliului pe Resursele Proprii, precum și organizarea de evenimente comune în perioada următoare.
Președinta Senatului a subliniat   importanța ratificării   în procedura de urgență de către Parlament a Deciziei privind sistemul de resurse proprii al Uniunii Europene întrucât  punerea în aplicare a Cadrului Financiar Multianual 2021-2027 cât și Mecanismul European de Redresare și Reziliență depinde de intrarea în vigoare a acestei Decizii.
Un alt subiect abordat a fost legat  de Conferința privind viitorul Europei. Conferința își propune să le acorde cetățenilor un rol mai important în conturarea politicilor și a obiectivelor ambițioase ale UE, îmbunătățind astfel reziliența Uniunii la crize, indiferent de natura economică sau sanitară a acestora.
De asemenea, părțile au convenit asupra necesității intensificării dialogului dintre cele doua instituții  și  stabilirea unui calendar de acțiuni comune care se vor desfășura în format online, în primă fază, având în vedere contextul  pandemic.
 Go to top