Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea vicepreședintelui Senatului, Robert-Marius Cazanciuc, cu președintele Grupului parlamentar de prietenie cu România din Parlamentul Republicii Chile, senatorul Kenneth Pugh

Senatorul Robert-Marius Cazanciuc, vicepreședinte al Senatului, a avut o întrevedere joi, 7 iulie 2022, cu senatorul Kenneth Pugh, președintele Grupului parlamentar de prietenie cu România din Parlamentul Republicii Chile, aflat într-o vizită oficială în România.
Vicepreședintele Senatului a exprimat satisfacția pentru relațiile bilaterale foarte bune, care rezultă din aproape un secol de interacțiune, bazate și pe afinitatea culturală latină a celor două țări. Totodată, a menționat necesitatea continuării dialogului politico-diplomatic, contactele la nivel înalt putând stimula o relansare a relației bilaterale.
Vicepreședintele Senatului, Robert-Marius Cazanciuc, a subliniat că volumul comerțului bilateral nu reflectă pe deplin economiile celor două țări, menționând faptul că cooperarea bilaterală trebuie intensificată pentru a-și atinge potențialul real. În acest context, domnia sa a reiterat susținerea României pentru adoptarea rapidă a Acordului de Asociere UE-Chile modernizat.
De asemenea, cei doi oficiali au arătat interes pentru extinderea și diversificarea cooperării sectoriale în domeniul IT și al securității cibernetice. În acest context, Robert-Marius Cazanciuc  a precizat că România găzduiește noul Centru european de competență în domeniul securității cibernetice.
În cadrul dialogului, a fost subliniat interesul sporit pentru extinderea și diversificarea cooperării sectoriale în domenii precum educație, securitate cibernetică, turism și energie regenerabilă.
La întrevedere a participat și E.S. María Pía Busta Díaz, ambasadorul Republicii Chile în România.
 
 
 
 
 
 Go to top