Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către Vasile Dîncu, președintele Comisiei pentru afaceri europene, a E.S. Tamar Beruchashvili, ambasador al Georgiei în România

Președintele Comisiei pentru afaceri europene, Vasile Dîncu, a primit-o miercuri, 25 ianuarie a.c., pe E.S. Tamar Beruchashvili, ambasador al Georgiei în România, într-o vizită de lucru.
Înaltul demnitar român a felicitat-o pe Tamar Beruchashvili pentru preluarea mandatului de ambasador în România. Discuțiile dintre cele două părți au vizat perspectivele de dezvoltare a relațiilor dintre România și Georgia.
Senatorul Vasile Dîncu a folosit acest prilej pentru a reliefa nivelul actual al dialogului politic în contextul dezvoltării relațiilor bilaterale în 2022, an aniversar, în care s-au sărbătorit 30 de ani de la restabilirea relațiilor noastre diplomatice.
Partea română a salutat prezența celor mai înalți demnitari din Georgia la București, pe parcursul anului 2022. Declarația Comună semnată cu ocazia vizitei oficiale a președintelui Salome Zourabichvili, precum și semnarea Acordului dintre Guvernele Republicii Azerbaidjan, Georgia, România și Ungaria, privind parteneriatul strategic în domeniul dezvoltării și transportului energiei verzi, cu ocazia vizitei prim-ministrului Irakli Garibashvili, au reprezentat contribuții semnificative la stabilirea unui Parteneriat strategic între țările noastre.
Președintele Comisiei pentru afaceri europene a declarat că, în ultimii 30 de ani, relațiile dintre țările noastre au crescut treptat, contribuind la diversificarea cooperării bilaterale în multiple domenii. Totodată, senatorul Dîncu a subliniat că România reiterează sprijinul puternic și de lungă durată pentru Georgia, a agendei europene și a aspirațiilor euro-atlantice, în contextul menținerii independenței, suveranității și integrității teritoriale.
În încheiere, partea română a reiterat că relația bilaterală trebuie consolidată prin menținerea inclusiv a contactelor interparlamentare.Go to top