Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicat de presă

Vineri, 15 iulie 2016

Atacul terorist de la Nisa, comis în chiar data de 14 iulie 2016, a transformat această zi-simbol pentru națiunea franceză și pentru întreaga Uniune Europeană dintr-un moment fericit de celebrare  a libertății, egalității în drepturi și solidarității umane într-un masacru brutal, cinic și laș a zeci de persoane, inclusiv copii. Este un atac, care mai mult decât oricare altă tragedie de acest gen produsă până acum, demonstrează că terorismul țintește de fapt, dincolo de victimele sale nevinovate, valorile perene care fundamentează sistemul democratic și civilizația modernă.
 
Adresez, în primul rând, familiilor victimelor sincere condoleanțe și regretul profund pentru suferințele produse de pierderea celor dragi în urma atacului criminal de la Nisa.
 
În calitate de parlamentar și președintele Comisiei pentru cultură și media a Senatului, condamn cu fermitate acest act abominabil și exprim solidaritatea cetățenilor români cu poporul francez care dovedește o admirabilă demnitate, tărie și unitate în fața agresiunii provocate de radicalism, ură și dispreț pentru viață. Această agresiune criminală constituie un pericol pentru noi toți. De aceea, întreaga comunitate internațională trebuie să acționeze, în mod conjugat, pentru eliminarea grupărilor terroriste și a cauzelor care  alimentează acest fenomen. 
 
  
 
Go to top